Wat zijn alle mogelijkheden?

Wat zijn alle mogelijkheden?

Hoe neem je jouw hondje mee op je fiets! Klik hier en lees alles over de diverse mogelijkheden om jouw beste vriend mee op de fiets te nemen.

Je wilt lekker met je fiets op avontuur, maar hoe neem je nou je hond het allerbeste mee?
Er zijn eigenlijk 4 mogelijkheden om je hondje te vervoeren met de fiets, namelijk:

1.      Op je fiets

2.      Naast je fiets

3.      Achter je fiets

4.      In de Bakfiets

Niet elke manier is geschikt voor elke hond. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw trouwe vriend. 
Wij hebben, samen met Yip, de verschillende mogelijkheden bekeken en getest en willen graag onze ervaringen met je delen. 

 

Op je fiets
Je hond meenemen op je fiets, kan natuurlijk op een flink aantal manieren. Afhankelijk van je eigen fiets en je hond kan je ervoor kiezen om een hondenmand aan te schaffen. Wanneer je een voordrager op je fiets hebt of de mogelijkheid hebt om een mand te bevestigen en je hebt een kleine hond, kan je gemakkelijk je hond mee nemen in een mandje voorop. Afhankelijk van het gewicht en het formaat heb je de keus uit verschillende type manden. Heb jij een kleine vriend die nogal van avontuur houdt en niet altijd stil blijft zitten, dan kan je er voor kiezen om over de mand een koepeltje te plaatsen. Je hondje kan dan nergens heen, terwijl ze toch alle fietsavonturen mee maken. 
Voorop kan je hondje meestal tot maximaal 10 kilo. Dit is een afhankelijk van je mandje en je fiets, maar wanneer je een grotere of zwaardere hond hebt, kan je beter kiezen om je hond achterop je fiets te vervoeren. 
Het voordeel van een mandje achterop is dat het minder zwaar stuurt en je geen (bewegend) gewicht aan de voorkant van je fiets hebt. 
Ook mandjes voor achterop zijn er in verschillende formaten en ook hier heb je de keus uit wel of geen bijpassend koepeltje. 

 

Naast de mandjes is ook de Buddyrider een fantastisch middel om kleinere hondjes mee op de fiets te vervoeren. Door middel van een stevige beugel zit je hondje voor jou (zoals een kinderzitje) en kan je kleine vriend alles goed overzien. Dit speciale hondenzitje is speciaal voor hondjes tot 13 kilo. Benieuwd of jouw hondje hierin past? Kom dan passen in onze speciale HondenfietsHoek in onze winkel in Maassluis.


Naast je fiets
Wanneer je kiest voor een beugel aan je fiets, zodat je hond zelf naast je fiets mee kan lopen, dan moet je op een paar dingen letten. 
Omdat je hond naast je fiets moet kunnen rennen, moet hij groot genoeg zijn om je tempo bij te kunnen houden. Een hond met kleine pootjes is (meestal) niet geschikt om naast je fiets te laten rennen omdat ze de snelheid die je fietst niet kunnen bijhouden. 
Het fijne aan een beugel is, dat je zelf niet het gewicht van de hond hoeft mee te trappen, maar de voorwaarden is wel dat je hond hier goed voor getraind wordt. Hij moet goed luisteren en niet de andere kant uit gaan rennen als hij even afgeleid wordt.
De beugel is wel voorzien van een meebewegende veer, maar om ongelukken te voorkomen is het altijd goed dat je eerst een aantal keer oefent met je hond voordat je langer op pad gaat. Is je hond eenmaal gewend, dan is dit ook een super manier om samen op pad te gaan!

 

Achter je fiets
Wanneer je kiest voor een goede hondenfietskar voor achter je fiets, dan heeft je hond echt zijn eigen rijdende hondenhokje en is dit echt zijn nieuwe favoriete plaats.
Eigenlijk is een fietskar de meest veilige en betrouwbare manier om je hond mee te nemen achter je fiets. 
Wij hebben verschillende fietskarren in ons assortiment, van wat eenvoudigere en daardoor ook voordeligere karren tot de meest luxe versies van Croozer.
Het verschil in de karren zit hem in het comfort en het gemak van de hondenkar. De meeste karren koppel je gemakkelijk aan je fiets, waardoor je snel op pad kan. 
De karren zijn goed afsluitbaar, dus je hond kan niet ontsnappen. Of je nou korte of lange afstanden fietst, je hond kan altijd mee. Van mini karren voor de allerkleinste hondjes tot aan grote karren waar zelfs de grootste viervoeter zonder problemen in mee kan om samen fietsavonturen te gaan beleven. 
Benieuwd welke hondenkar voor jouw hond het meest geschikt is? Neem je hond dan mee naar onze winkel, waar wij alle karren hebben staan, zodat je zelf kan proberen en testen. 

 

Bakfiets
Yip’s favoriete vervoermiddel is de bakfiets. Vanaf dat ze heel klein was, zit ze al voorin en ze vindt het fantastisch. 
Het voordeel van een bakfiets is dat je naast je hond er ook je boodschappen en/of je kinderen in mee kan nemen. Dankzij de elektrische ondersteuning rijden deze fietsen fantastisch en heerlijk licht, waardoor je de auto veel vaker laat staan. 
Bakfiets zijn er verschillende soorten en formaten. Voor onze Yip hebben wij een Urban Arrow aangeschaft waar zij als een echte prinses in zit! Naast Urban Arrow verkopen wij ook de bakfietsen van Vogue. Altijd al willen weten hoe een Urban Arrow fietst of hoe wendbaar je bent met een stevige bakfiets van Vogue? En wil je zelf het verschil proberen tussen een 2- en een 3wieler? Kom dan langs in onze vestiging Maassluis waar alle bakfietsen klaar staan voor jullie proefrit!


‹ Terug